Trenutno nisam slobodan da prihvatim nove klijente za pružanje PPC usluga.

PPC usluge & oglašavanje

Verujte mi, ne postoji neki šablon koji mogu da iskoristim kada se susretnem sa novim klijentom koji želi usluge vođenja oglasnih kampanja na Guglu ili na društvenim mrežama. Na primer sa vama. Uvek sve radim ispočetka.

Aktivnosti koje ću preduzeti su uslovljene stanjem tržišta na kome poslujete, vašim budžetom, konkurencijom, vašim ciljevima i drugim faktorima.

Dobijate potpuno prilagođen plan aktivnosti koji maksimalno odgovara vašim potrebama.

Zbog toga su rezultati koje donosim konstantno bolji od konkurencije.

Tu naravno nije kraj. Stalno radim izmene na kampanjama jer želim da za vaš budžet uvek dobijete malo bolje, malo bolje, malo bolje, malo bolje, malo bolje, malo bolje rezultate.

Tako izgledaju moje usluge vođenja kampanja PPC oglašavanja.

Pogledajte ispod usluge i kontaktirajte me radi saradnje.

Google Ads oglašavanje

Analiza naloga i kampanja

Facebook oglašavanje

Instagram oglašavanje

Shopping kampanje

Dinamički remarketing

Google Ads oglašavanje

Gugl ima najveću platformu za online oglašavanje na svetu. Počev od Gugl pretrage, YouTube-a, Gmail-a, mobilnih aplikacija na Android i iOS platformama, pa sve do miliona sajtova na kojima možete plasirati banere i interaktivne oglase. Vrlo brzo, povoljno i efikasno možete dopreti do ogromnog broja potencijalnih korisnika vaših usluga ili kupaca vaših proizvoda. Dovoljno je da imate budžet i sistem radi na tome da vam donese saobraćaj i kupce.

Opcija i mogućnosti koje nudi Google Ads ima na stotine. Počev od biranja strategije oglašavanja (klikovi, kupovine, povraćaj uloženog novca...), preko vrsta kampanja (dinamičke, samo za poziv, video kampanje, kampanje za pretragu, smart kampanje, display kampanje...) pa do sitnih detalja poput definisanja dodataka oglasima, raspodele budžeta, biranja podudaranja ključnih reči, upravljanja lokacijama i publikama.

Nudim usluge upravljanja kampanjama plaćenog oglašavanja na Google Ads platformi. Javite mi se bilo da imate mali lokalni biznis koji želi da dobija posete sa guglove pretrage, ili imate biznis kome su potrebne druge mogućnosti koje nudi Google Ads platforma za oglašavanje.

Kontaktirajte me, predstavite mi vaše ideje i ciljeve i napravićemo sistem koji za vaš budžet daje optimalne rezultate.

Analiza naloga i kampanja

Skoro uvek se u kampanjama može naći prostor za unapređenje. Ponekad je dovoljno proširiti opseg ključnih reči ili raditi na kvalitetu oglasnih poruka, ali je nekad potrebno duboko analizirati specifične detalje i pojedinosti kampanje. Posebno volim da analiziram troškove, kvalitet ciljanja publike, optimizaciju odredišne stranice, relevantnost oglasa, kao i ponašanje korisnika.

Analizom naloga, tržišta i konkurenije se brzo pronađu pukotine koje uzaludno troše novac i vreme, ali takođe i prilike za veći rast.

Na kraju analize dobijate niz tačaka za unapređenje i direktnih saveta kako da primenite ispravke u nalogu. Gledajte na analizu naloga kao na investiciju, a ne trošak. Kada primenite sugestije onda ćete dugoročno imati bolje rezultate u svojim kampanjama na Guglu ili na društvenim mrežama.

Facebook oglašavanje

Izuzetno moćne opcije koje nudi Fejsbukova platforma za oglašavanje omogućava mi da vrlo precizno ciljam publiku (po interesima, afinitetima, ranijoj interakciji sa brendom, ponašanju na sajtu, po polu i godinama...).

Ono što mi se posebno sviđa je što Fejsbuk još uvek nije skup, posebno ako ga poredimo sa Guglom. Sve navedeno u kombinaciji sa Fejsbuk pixelom daje odlične rezultate bilo da vam je cilj prodaje, brendiranje ili širenje uticaja u okviru vaše ciljne publike

Nudim usluge vođenja kampanja plaćenog oglašavanja na Fejsbuku. Javite mi se, recite koji su vam ciljevi i napravićemo sistem koji funkcioniše.

Instagram oglašavanje

Sve što sam iznad napisao za Fejsbuk važi i za Instagram. Moćne opcije ciljanja, ogromna publika koja svaki dan provodi puno vremena na platformi, jeftini klikovi i odlični rezultati. Naravno, ako se sve podesi kako treba.

Upravo je to moj posao: da detaljno i precizno podesim kampanje i da ih konstantno pratim, modifikujem i optimizujem. Instagram daje jako dobre rezultate, šteta bi bila da propustite šansu.

Shopping kampanje

Shopping kampanje ne rade u Srbiji i regionu. Ukoliko imate ecommerce prodavnicu u zemljama u kojima je Google Shopping dostupan onda je preporuka da pokrenete ovaj tip oglasnih kampanja. Podešavanje nije suviše komplikovano, ali postoji niz sitnica i specifičnosti na koje bi trebalo obratiti pažnju.

Počev od izrade "product feed" dokumenta, ciljanja država, podešavanja valuta, odredišnih stranica (landing page), dodavanja product feeda u Google Ads, redovnog ažuriranja, pa do postavki budžeta i detalja kampanje. Kontaktirajte me radi konsultacija i vođenja Google Shopping kampanja.

Dinamički remarketing

Remarketing je super, ali je dinamički remarketing još bolji. Zamislite da vaše kampanje automatski prave oglase samo za one proizvode i usluge koje interesuju vaše posetioce. Kada posetioci napuste vaš sajt onda će ih ciljati oglasi koji promovišu samo ono što su na vašem sajtu gledali.

Takvo podešavanje remarketinga često donosi veći broj prodaja po nižoj ceni jer je u proseku potreban manji broj dodatnih klikova i vraćanja na sajt pre nego što korisnici konvertuju kod vas.

Mogu vam pomoći da u backendu vaše prodavnice generišete listing proizvoda, da ga dodelite alatima za oglašavanje i konačno da podesite kampanje koje rade dinamički remarketing.

Trenutno nisam slobodan da prihvatim nove klijente za pružanje PPC usluga.

Kako izgleda saradnja?

Pozivam vas da pročitate sledeće odgovore na najčešća pitanja i da me kontaktirate ukoliko želite da sarađujemo.

Nudim vam samo usluge u oblasti onlajn marketinga. Iako mnoge agencije i konsultanti imaju u ponudi izradu sajtova, dizajn i druge poslove, ja svoje vreme trošim na unapređenje kvaliteta usluga digitalnog marketinga, a ne na širenje ponude usluga.

Ovo mi omogućava da vam ponudim izuzetno visok kvalitet što se automatski odražava na bolji učinak vaših kampanja

Ako vam treba izrada sajta, brendiranje, izrada mobilne aplikacije... uvek mogu da vam preporučim kvalitetne stručnjake koji mogu da ispune te vaše poslovne zahteve.

Imam devetogodišnje iskustvo u optimizaciji za pretraživače. Imam sedmogodišnje iskustvo u PPC oglašavanju. Sve to vreme sam iskoristio da unapredim veštine analize tržišta, optimizacije konverzija i povraćaja uloženih investicija.

Gde se prave kampanje, ko je vlasnik naloga?

Nalog je vaš. Kampanje su vaše. Nikada vam neću tražiti korisničko ime ili šifru za vaš nalog za oglašavanje na Guglu ili Fejsbuku. Ukoliko nemate nalog onda ću ga ja napraviti za vas. Takođe, nikada neću praviti nalog kome samo ja imam pristup. U svakom trenutku možete da me izbacite i da mi zatvorite pristup.

Dakle, ja sam samo menadžer vaših kampanja. Na početku saradnje ću zatražiću pristup, vi ćete ga dozvoliti i onda ću ja iz svog centra za upravljanje klijentima da vodim vaše kampanje.

Vaše kampanje su zaštićene od zlonamernih klikova

Lažni klikovi su česta pojava u oglašavanju. Zlonamerni i lažni klikovi vam troše budžet, umanjuju vidljivost u ciljnoj grupi i negativno utiču na metrike kampanja. Zbog toga koristim servise za zaštitu oglasnih kampanja.

Vaše kampanje su zaštićene od sledećih zlonamernih klikova:


Eliminacijom ovih štetnih izvora saobraćaja čuvam vaš budžet i donosim više konverzija i bolje rezultate.

Preporuka

Vi verovatno ovo čitate jer vam je neko preporučio da posetite moj sajt ili da me angažujete. To je slučaj u 95% upita koje dobijam. Ako bi se kvalitet mojih usluga pogoršao, ja bi ubzo ostao bez posla jer me niko ne bi preporučio. Zato radim tako da me i vi sutra preporučite.

Direktan kontakt i stalna dostupnost

Posvećen sam apsolutnoj transparentnosti prema svim svojim klijentima i uvek sam dostupan da primim vaš poziv ili da odgovorim na email. Direktna i jasna komunikacija najbolji način da se stigne do cilja koji smo zajedno postavili.

Mi nismo saradnici, mi smo partneri

Kada prihvatim da radim za vas, onda na vaš biznis gledam kao na spostveni, kao da je moj. Kada saradnja počne prvo se potrudim da naučim što je više moguće o vašem poslu, o tržištu, konkurenciji, vašoj ponudi usluga ili proizvoda.

Onda izrađujem marketing strategiju koja je prilagođena vama. Imam iskustva i znam da SEO, PPC i analitika nisu krajnji cilj. To su samo alati. Konačni cilj je profit za vaš biznis.

Ograničenost u broju klijenata

Nemoguće je da kao konsultant kvalitetno vodim SEO ili PPC za veliki broj klijenata. Zato je broj klijenata koje mogu da prihvatim ograničen. Ako na sajtu piše da ne prihvatam nove klijente onda verovatno neću moći da vam izađem u susret.

Trenutno nisam slobodan da prihvatim nove klijente za pružanje PPC usluga.

Kako izgleda saradnja?

Svaki klijent zahteva poseban pristup i teško je predstaviti sve korake. Zbog toga sledeća lista prikazuje opšte faze u procesu vođenja kampanja plaćenog oglašavanja.


Upoznavanje sa vašim ciljevima - Sastanak na kome saslušam vaše poslovne ciljeve, pogledam vaš "Zahtev za ponudom" ili jednostavno sastanak na kome definišemo glavne indikatore uspeha (KPI). Uopšte nije potrebno da poznajete specifičnosti onlajn marketinga. Na ovom sastanku je najbitnije da mi prenesete šta želite da postignete za vaš biznis.

Istraživanje i analiza - Potom radim analizu vašeg sajta u odnosu na PPC zahteve, istraživanje ključnih reči, istraživanje i analiza tržišta, analiza trendova i prognoziranje stanja na tržištu, analiza vašeg biznis modela, analiza konkurencije i njihovih prednosti i mana. Ne rade se sve aktivnosti za svakog klijenta, ali odradim sve ono šta smatram bitnim za uspeh.

Definisanje plana napada za PPC - Kada utvrdim kakav vam je sajt, kakvi su vam konkurenti i tržište, onda izradim strategiju koju ću sprovoditi.

Tehnička implementacija - Ovo se pre svega odnosi na uređivanje sajta, izradu odredišnih stranica za PPC, podešavanje web analitike, izrada kampanja u PPC alatima i još puno toga.

Upravljanje kampanjama za PPC - Kada se kampanje naprave onda pravi posao tek počinje. Proces upravljanja kampanjama ima za cilj da na površinu izbaci elemente koje treba popraviti, ali i elemente koji donose uspeh. Upravaljnje obuhvata izradu novih oglasa, dodataka oglasa, izradu eksperimenata, analizu učinka, promenu i podešavanje targetovanja i još puno zadataka.

Optimizacija procesa - Najzanimljiviji deo svakog posla. Nema boljeg osećaja nego kad ustanovim šta najbolje radi u praksi i kada još jače krenem da napadam taj proces. Naravno, često se dešava da se ustanove i greške ili loše performanse određenih segmenata. To se eliminiše i ispravi.

Izveštavanje - Nikada nećete biti "slepi", bez znanja kako napredujem i kakvi su rezultati. Standardno je da dobijete izveštaj za prethodni mesec do 5. dana tekućeg meseca (npr. do 5. maja dobijate izveštaj za april). Stalno prikazujem uporedne mere učinka za više meseci, tako da možete da vidite kako SEO doprinosi vašem poslovanju iz meseca u mesec.

Iskustvo, samopouzdanje i garancija rezultata

Iskustvo mi govori sledeće: Iako sada ne znam čime se vi bavite, sigurno znam da na vašem tržištu, u Srbiji, ne postoji puno firmi koje se na vrhunski način bave promocijom na internetu. Ako se samo malo angažujete vi ste na vrhu u Srbiji. Ako radite sa inostranstvom onda postoji dosta prostora da uzmete solidan procenat tržišta.

Nema nepoznanica. U onlajn marketingu je većina stvari merljivo. Skoro je nemoguće da izgubite novac. Loše poteze uočim na vreme, a dobre jače i jače eksploatišem.

Posedujem Google sertifikate za Google Analytics, Google PPC Search oglašavanje i za unapređenje performansi mobilnih sajtova. Ukoliko želite, vrlo rado ću vam prikazati sertifikate i reference sadašnjih i prethodnih klijenata.


Hvala vam na interesovanju za mojim uslugama.